Nieuws


Hoe nu verder met deze site? - donderdag 19 oktober 2023

Mijn reis langs de EU-lidstaten is ten einde gekomen met mijn bezoek aan en interview in Bratislava van afgelopen september. Deze website was speciaal opgezet om die reis online te promoten. Wat gaat er nu verder met Mensen met een beperking aan het woord gebeuren?
 
De interviews die ik maakte tijdens mijn tien jaar durende reis vormden en vormen de core business van de site. Daar draaide het allemaal om. Tien jaar is een lange tijd. Ondertussen heb ik weet van twee geïnterviewden die zijn overleden. De overigen worden ieder jaar ouder en belanden in nieuwe fases in hun leven. Moet ik de interviews, zeker die van 10/9/8 jaar geleden, nog wel online laten staan? 
 
Ja! Alhoewel de persoonlijke situatie van de geïnterviewden is veranderd en verandert, blijft de problematiek die in de interviews naar voren komt nog steeds actueel. Een beperking draag je je leven lang mee. Met alle zichtbare en onzichtbare ongemakken. Zeker zolang de maatschappij niet voldoende is ingericht op en aangepast aan mensen met beperking. Dat was in 2013 zo. In 2018. In 2023. En ik vrees dat het niet voldoende aangepast zijn nog tot in de lengte van dagen voortduurt. Helaas. Ondanks alle goede initiatieven en wetten die de afgelopen tien jaar het licht hebben gezien. De kunst is dus om tussen de regels van de interviews door te lezen. Niet zozeer letten op hoe de geïnterviewde was en wat hij/zij zei in het jaar van publicatie. Maar meer op de thematiek van de interviews.
 
Hetzelfde geldt ook voor de pagina Overige interviews. Ook die zijn in feite een momentopname en dienen te worden gelezen vanwege de aangehaalde thema's. Video's en links zijn van alle tijden. Nieuws is vluchtig, maar altijd interessant om nog eens terug te lezen. Mijn boeken blijven te koop. Daarvoor geldt hetzelfde als voor de interviews. Ook ik evolueer verder in mijn leven. De boeken behandelen een bepaalde periode, bepaalde thematiek daarin.
 
En de reizen? Bij leven en welzijn, indien de financiën het toelaten en de toestand in de wereld niet nog vervelender wordt dan die nu is zal ik ook in 2024 op pad gaan. De EU-lidstaten heb ik gehad, maar Europa is groter.
 
Kortom: Mensen met een beperking aan het woord blijft hoe dan ook de komende jaren zeker online!

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam een + drie = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >